Skip to main content

BRYGGOLJA 25/75, KRT 12X1-LIT

Bryggoljan är en blandning av 25% furutjära och 75% rå linolja som ger en vackert brun yta där kulörtonen bestäms av träets egenskaper.

989,20 kr exkl.moms

  • Artikel nr.
    0112002

Beskrivning

Claessons Bryggolja 25/75 är den ekologiska Roslagsmahognyn som inte innehåller lösningsmedel. Den ger en snygg brun färg till din altan, trädäck, stolpar, fasad, båt eller utemöbler. Används till bryggor, broar, trähus och andra utomhuskonstruktioner.
Den är tillverkad av furutjära och rå kallpressad linolja, och är idealisk för att skydda och förbättra träets utseende och egenskaper. Torktiden kan vara något längre än den är för traditionell roslagsmahogny.
Den kan nyanseras med torrpigment eller linoljefärg för att uppnå önskad kulör. Bryggoljan kan användas för att behandla och skydda allt från tryckimpregnerat trä, altaner, bryggor, fasader och staket till träbåtar, utemöbler och kompostlåder.
Bryggoljan en optimal träolja för många olika träsorter, inklusive gran, furu, lärk och även ek och andra hårda träslag. Användningsområdet för den är väldigt brett och omfattar alla typer av målning och träbehandling. Bryggsmörja och Bryggolja används ofta för att behandla altaner och trädäck, men är också lämplig för staket, stolpar, bryggor, utemöbler och andra konstruktioner i trä. Bryggoljan kan även användas för att måla fasader och ger ett vackert och hållbart skydd mot naturens påverkan.
Vill du ha en ljusare behandling så är Tjärolja och Båtsmörja ett mycket bra alternativ.

Artikel nr. .
BRYGGOLJA 25/75, KRT 12X1-LIT