Skip to main content

BRYGGOLJA 50/50, 20-LIT

Bryggolja 50/50 är en blandning av lika delar furutjära och rå linolja som ger en vackert mörkbrun yta där kulörtonen bestäms av träets egenskaper.
Normal åtgång ca 6-10 m2/liter.

20 liter fylls i 25-liters dunk för att kunna blandas med t.ex terpentin, linoljor, trätjäror eller andra komponenter.
För tillsats av 5 liter balsamterpentin kan komponenterna transporteras var för sig utan att det klassas ADR farligt gods.
Claessons Bryggolja 25/75 används till bryggor, träbroar, altaner, träfasader, träbåtars skrov och däck, m.m.

1710,00 kr exkl.moms

  • Artikel nr.
    0113020
Artikel nr. .

Beskrivning

Claessons Bryggolja 50/50 används till bryggor, träbroar, altaner, träfasader, trähus och andra utomhuskonstruktioner av trä, m.m.
Bryggolja 50/50 är den ekologiska Roslagsmahognyn som inte innehåller lösningsmedel. Den ger en snygg brun färg till din altan, trädäck, stolpar, fasad, båt eller utemöbler. Används till bryggor, broar, trähus och andra utomhuskonstruktioner.
Den är tillverkad av furutjära och rå kallpressad linolja, och är idealisk för att skydda och förbättra träets utseende och egenskaper. Torktiden kan vara något längre än den är för traditionell roslagsmahogny.
Den kan nyanseras med torrpigment eller linoljefärg för att uppnå önskad kulör. Bryggoljan kan användas för att behandla och skydda allt från tryckimpregnerat trä, altaner, bryggor, fasader och staket till träbåtar, utemöbler och kompostlåder.
Bryggoljan en optimal träolja för många olika träsorter, inklusive gran, furu, lärk och även ek och andra hårda träslag. Användningsområdet för den är väldigt brett och omfattar alla typer av målning och träbehandling. Bryggsmörja och Bryggolja används ofta för att behandla altaner och trädäck, men är också lämplig för staket, stolpar, bryggor, utemöbler och andra konstruktioner i trä. Bryggoljan kan även användas för att måla fasader och ger ett vackert och hållbart skydd mot naturens påverkan.
Vill du ha en ljusare behandling så är Tjärolja och Båtsmörja ett mycket bra alternativ.
Normal åtgång ca 6-10 m2/liter.
20 liter fylls i 25-liters dunk för att kunna blandas med t.ex terpentin, linoljor, trätjäror eller andra komponenter.
Vid tillsats av 5 liter balsamterpentin blir produkten lika med BRYGGSMÖRJA men komponenterna kan transporteras var för sig utan att klassas som ADR farligt gods.

Bryggolja
Signalord och faroangivelser
VARNING
Kan orsaka allergisk hudreaktion.

BRYGGOLJA 50/50, 20-LIT