Skip to main content

FINTJÄRA PRIMA DALBRÄND, 5-LIT

Hantverksmässigt tillverkad av furustubbar, prima ljus och ren, gyllengul.
Används främst till träpanel, timmerhus och trätak, t.ex spåntak. På torrt, sugande underlag fordras normalt två strykningar. Åtgång första strykningen ca 2-4 m2/liter, andra ca 4-8 m2/liter. För bästa resultat värm till max 70°C och tjära under sol och värme.

880,00 kr exkl.moms

  • Artikel nr.
    0102005

Slut i lager

Beskrivning

Claessons Fintjära är en naturprodukt som är varierande gyllenbrun till färgen och används främst till träpanel, timmerhus och trätak. Tjäran har använts i århundraden, ja, årtusenden, som ett effektivt skydd mot väder och vind, och hjälper till att förlänga livslängden på träytor och andra vegetabiliska material.
Vår dalbrända tjära är tillverkad av högsta kvalité töreved, främst tallstubbar. Den är anpassad för att möta de höga krav som ställs vid behandling av träpanel, timmerhus och trätak.
För att erhålla optimal effekt på torra, sugande underlag, krävs vanligtvis två strykningar med dalbränd tjära. Första strykningen täcker ungefär 2-4 kvadratmeter per liter, medan den andra strykningen täcker cirka 4-8 kvadratmeter per liter. Vid extremt torrt och sugande underlag kan det fodras fler strykningar. Det skall bildas en bestående ytfilm.
För att uppnå de bästa resultaten rekommenderas att värma upp tjäran till högst 70°C och applicera den under sol och varma förhållanden. Genom att följa dessa riktlinjer kan du maximera effekten och prestandan hos dalbränd tjära vid applicering på träytor. Du får också ett hållbart resultat och glest underhållsintervall.

Artikel nr. .
FINTJÄRA PRIMA DALBRÄND, 5-LIT