”FYRAR I AKVARELL - MÖTEN MED FYRAR I ALL VÄRLDENS HÖRN”

Återgå till produktlistan

”FYRAR I AKVARELL - MÖTEN MED FYRAR I ALL VÄRLDENS HÖRN”

Rolf Allan Håkanson

Detta är en bok om fyrar. Avporträtterade under många år. Det är fyrmöten från spridda ’hörn’ av klotet. Nästan alla världsdelar och oceaner är representerade. de flesta är dock från våra närmaste kustlandskap. Därtill finns det faktarutor, kartskisser och kåserier. Mötena kan vara under seglats till Väderöarna och bland Tongaöarna eller på vandring i isbjörnsland eller med bil till Morups Tånge och till Godahoppsudden eller med eka till Måseskär eller med turbåt i Vestlandet eller med f d ryskt forskningsfartyg till Antarkis eller att stå under Vinga fyrs ljusstråleparasoll på natten och höra Inbjudan till Bohuslän spelas på dragspel.
Rolf Allan arbetar, sedan 1982, som scenograf och grafisk formgivare med Galenskaparna och After Shave. Har skrivit boken Scenbilder med 1100 bilder om detta teater-, tv- och filmsamarbete. Guldmaskbelönad för scenografin till Lyckad nedfrysning av herr Moro.
Rolf Allan är arkitektutbildad på Chalmers tekniska högskola. Han har dock inte ritat så många hus, men blev nominerad till SAR Västs arkitekturpris 1997 för Villa Fyra. Disney har berömt honom för designen av Lisebergsåkattraktionen Jukebox.
Rolf Allan är akvarellmålare med fyrar som favoritmotiv. Fyra utställningar hittills. Han har också gjort bronsskulpturen Emil och Emilia på Chalmers.
Format 230 x 320 mm, 209 sidor med 48 fyrar.

Eventuell fraktkostnad och moms tillkommer.