Skip to main content

TJÄROLJA 20/80, KRT 3X5-LIT

Tjäroljan är en gyllene blandning av 20% fin dalbränd tjära och 80% prima rå linolja.
Normal åtgång ca 6-10 m2/liter.

1430,00 kr exkl.moms

  • Artikel nr.
    0111030
Artikel nr. .

Beskrivning

Claessons Tjärolja 20/80 används till altaner, träfasader, träbåtars skrov och däck, m.m.
Tjäroljan är den ekologiska Roslagsmahognyn som inte innehåller lösningsmedel. Den ger en snygg och gyllengul färg till din altan, trädäck, stolpar, fasad, båt eller utemöbler. Den är tillverkad av dalbränd tjära och rå kallpressad linolja, och är idealisk för att skydda och förbättra träets utseende och egenskaper. Torktiden kan vara något längre än den är för traditionell roslagsmahogny.
Den kan nyanseras med torrpigment eller linoljefärg för att uppnå önskad kulör. Tjäroljan kan användas för att behandla och skydda allt från tryckimpregnerat trä, altaner, bryggor, fasader och staket till träbåtar, utemöbler och kompostlåder.
Tjäroljan en optimal träolja för många olika träsorter, inklusive gran, furu, lärk och även ek och andra hårda träslag. Användningsområdet för den är väldigt brett och omfattar alla typer av målning och träbehandling. Båtsmörja och Tjärolja används ofta för att behandla altaner och trädäck, men är också lämplig för staket, stolpar, bryggor, utemöbler och andra konstruktioner i trä. Tjäroljan kan även användas för att måla fasader och ger ett vackert och hållbart skydd mot naturens påverkan.
Vill du ha en mörkare behandling så är Bryggolja och Bryggsmörja ett mycket bra alternativ.

TJÄROLJA 20/80, KRT 3X5-LIT