Vanliga frågor

När har ni öppet?
- Våra öppettider är vardagar (ej lördagar och helgdagar) 08.00 - 17.00. Vår butik finns på Ringön; Hisingen, Järnmalmsgatan 5 i Göteborg. Om du inte skulle hinna till 17.00, hör av dig till oss så försöker vi hitta en lösning.

Är priserna med moms?
- Alla våra priser på hemsidan är exkl moms. Moms samt fraktkostnader tillkommer på förskottsfakturan/orderbekräftelsen.

Var hittar jag mitt kundnummer?
- Alla som tidigare gjort en beställning via webbsidan eller handlat i vår butik har ett kundnummer. Du hittar ditt kundnummer på orderbekräftelsen/fakturan/proforman, för att se var klicka här.

Hur mycket kostar frakten?
- Vi har inga fasta kostnader på frakt. Våra fraktkostnader är baserade på vikten och/eller volymen av varan och eventuella tillägg för t.ex farligt gods. Vid beställning tar vi fram ett exakt fraktpris för de produkter och transportsätt som du efterfrågat.

Läs gärna leverans villkor för mer information om leverans/frakt. Klicka här.

Hur fungerar orderprocessen?
- Vid varje lagd order genereras en automatisk bekräftelse på att beställningen har gått igenom. Varken moms och fraktpris framgår på denna. Var god kontrollera att din adress och kontaktuppgifter stämmer samt att varorna är de som du har beställt. Vi återkommer sedan med en komplett orderbekräftelse/förskottsfaktura med totalsumma inkl fraktpris och moms. På den framgår också hur betalning och leverans genomförs. Var god kontrollera att vi har uppfattat rätt leveransadress.

Ingen beställning är bindande förrän du har bekräftat genom att betala förskottsfakturan. Ange alltid faktura/ordernummer vid betalningen. Om vi inte kan se ett fakturanummer så kan vi inte identifiera din order vilket medför fördröjd leverans.

Returrätt?
- Öppet köp gäller i 14 dagar, så länge din produkt är oskadad, oanvänd och/eller oöppnad. Fraktkostnaden och returfrakt bekostas av dig som köpare.

Skadat gods?
- Ifall din order anländer till dig defekt eller icke fungerande hör av dig till oss så hittar vi en lösning till er. Om det är en transportskada som du kan se på emballaget måste du reklamera det till transportören, ombudet eller utlämningsstället. Skadan skall noteras på frakthandlingen som du kvitterar samt på din kopia.

Läs gärna köpvillkor för mer information om köp och return villkor, Klicka här.