Kära kunder, leverantörer och vänner

2021-04-01

Tack för den omtanke vi fått efter branden lördagen den 27 mars. Vi arbetar hårt för att komma igång.

Det går nu att lägga order via email till order@claessons.com för leverans eller avhämtning. Vårt sortiment är begränsat men vi jobbar med det. I dagsläget har vi följande produkter till salu:

Linoljor, brunsåpa, linoljekitt, Ottossons linoljefärger, Wibo emulsionsfärg, Epifanes lack och färg, Isotrol och Isoguard rostskyddsfärg, Rubinol oljespackel, Danish Oil, Hempel Classic bottenfärger, Lignu och Fill-it till båtrenovering. Tjärdrev kommer under vecka 14. Pigment ankommer den närmaste tiden. Träjäror dröjer ca en månad.

Vi uppdaterar kontinuerligt hemsidan med relevanta nyheter och vilka varor som kommer in till lager och kan levereras.

Coronaläget

2021-02-25

Claessons Trätjära har öppet som vanligt måndag-fredag kl 8-17. För de som önskar erbjuder vi möjligheten att beställa varor för avhämtning på utsidan Claessons Trätjäras butik. Beställning görs till vår  internetbutik eller epost till order@claessons.com  och ange UTSIDA, datum och tidpunkt mellan kl 8-17 när du vill hämta dina varor. Kvittera följesedel och lägg den i brevinkastet. Vi bekräftar till din epostadress eller med SMS till det mobilnummer du anger. Faktura kommer att mailas som .pdf-fil till den epostadress du anger.

Vi ser att vissa pigment från norditaliensk leverantör kan ta slut och en spikleverans blir kraftigt fördröjd. I båda fallet står gods färdigt på lager för att lastas så snart fabrikerna kan öppna. Vår verksamhet är solid och vi håller öppet som vanligt. För att fortsätta in- och utleveranser och vår distribution har vi rutiner för att vi skall kunna hålla våra kunder och återförsäljare med varor även om någon eller flera hos oss blir sjuka. Så här långt har ingen blivit sjuk eller misstänkt smittad.

Den svenska kronan har stärkts de senaste veckorna och därför har hotet om fördyring av importvaror, åtminstone tillfälligt, minskat. Däremot finns det signaler om kraftigt höjda fraktkostnader till följd av hinder i den fria rörligheten samt personalbrist inom transportsektorn.

Vi har öppet som vanligt

2021-02-25

Med anledningen av dagsläget kring Coronaviruset följer vi de generella råden från myndigheter och branschorganisationer i första hand. De ändras hela tiden och vi håller oss uppdaterade och har sett till att vi kan anpassa oss snabbt efter eventuella nya inriktningsbeslut. Utöver myndigheternas rekommendationer har vi vidtagit åtgärder för att säkerställa att vi bidrar till att de runt om oss känner sig trygga i sin relation till Claessons Trätjära.

Vi ser just nu inga avvikelser i leveranser från våra leverantörer och heller inga hinder eller fördröjningar i våra sändningar. Vår verksamhet är solid och vi håller öppet som vanligt. För att fortsätta in- och utleveranser och vår distribution har vi nu satt upp rutiner för att vi skall kunna hålla våra kunder och återförsäljare med varor även om någon eller flera hos oss blir sjuka.

Vill du själv minska antalet kontakter och kunna hålla din verksamhet igång som vanligt kan du alltid lägga din beställning via vår internetbutik eller epost till order@claessons.com och snabbt och enkelt få dina varor levererade till din adress via våra transportörer.

Den ekonomiska nedgången och medföljande ras för den svenska kronan fördyrar för tillfället importvaror med ca 5% bara sedan några veckor tillbaka. Om inte valutarelationerna snarast återställas kommer vi tvingas till prisjustering av flertalet importvaror, t.ex trätjäror, balsamterpentin, pigment, m.m, per den 1 april.

RAN Sailing ger tips på hur man använder såpa.

2021-01-07

Hej allihopa!

Hoppas ni alla mår bra under dessa omständigheter och njuter av sommaren så mycket det går.
Vi blev nyligen tipsade att kolla på detta youtube-klipp. RAN Sailing är skapat av Malin and Johan, ett svenskt par som från början av 2016 valde att resa runt i världen.
Mer info om dem hittar du här

I detta klipp ger Johan lite tips på hur man tvättar rent trädäck med brunsåpa .... men det går lika bra med kallt vatten ...

Materialpartner till Ostindiefararen Götheborg

2020-02-28

Underbart att vi skall få se skeppet segla igen på det brusande hav! Claessons Trätjära AB har ett nytt sponsoravtal med SOIC Ship Management AB vilket kommer att sprida härlig tjärdoft över oceanerna, locka fram minnen av tider när världshandeln blomstrade, rikedomar skapades och förlorades i samma takt som skeppen lämnade och återkom efter år på kinatraden med råvaror ut och lyxartiklar hem. Vi önskar "GÖTHEBORG" all lycka på kommande seglingar! 

Visar 1 av 5