Skip to main content

Köpvillkor

Beställa hos claessons.com

 • Hur fungerar orderprocessen?

  Vid varje lagd order genereras en automatisk bekräftelse på att beställningen har gått igenom. Varken moms och fraktpris framgår på denna. Var god kontrollera att din adress och kontaktuppgifter stämmer samt att varorna är de som du har beställt. Vi återkommer sedan med en komplett orderbekräftelse/förskottsfaktura med totalsumma inkl fraktpris och moms. På den framgår också hur betalning och leverans genomförs. Var god kontrollera att vi har uppgett rätt leveransadress och kontaktuppgifter. Ingen beställning är bindande förrän du har bekräftat genom att betala förskottsfakturan. Ange alltid faktura/ordernummer, endast siffror, vid betalningen. Om vi inte kan se ett fakturanummer så kan vi inte identifiera din order vilket medför fördröjd leverans.
 • Är priserna med moms?

  Alla våra priser på hemsidan är exkl moms. Fraktkostnader samt moms tillkommer på förskottsfakturan/orderbekräftelsen.
 • Var hittar jag mitt kundnummer?

  Alla som tidigare gjort en beställning via webbsidan eller handlat i vår butik har ett kundnummer. Du hittar ditt kundnummer på orderbekräftelsen/fakturan/proforman.
 • Jag råkade göra fel i min beställning, vad gör jag?

  Hör av dig till oss (via telefon 031-711 42 87 eller mail order@claessons.com) så ändrar vi på din beställning alternativt makulerar din order.

Handla i butik

 • Vart finns ni och när har ni öppet?

  Våra öppettider är vardagar (ej lördagar och helgdagar) 08.00 – 17.00. Vår butik finns på Ringön, Hisingen, Stenkolsgatan 5 i Göteborg. Om du inte skulle hinna till 17.00, hör av dig till oss (via telefon 031-711 42 87 eller mail info@claessons.com) så försöker vi hitta en lösning.
 • Har ni möjligtvis återförsäljare nära där jag bor?

  Har du inte har möjlighet att komma förbi vår butik kan vi varmt rekommendera våra återförsäljare. Enklast sätt att hitta närmaste återförsäljare är att kolla på vår karta, klicka här för kartan.

  I kartan kan du söka på din stad, kartan tar dig dit och där kan du se närmaste återförsäljare. Tyvärr kan vi inte garantera att det har alla våra produkter i lager. Vi rekommenderar att höra av sig till dem först för att se ifall de har produkten.


Betalning och leverans

 • Vilka transportörer använder ni, och kan jag välja transportör?

  Vi har avtal med DHL och DB Schenker. Vi kollar alltid vilken transportör som är billigast för kunden, men skulle ni har specifika önskemål är det inga problem. Hör av dig till oss via telefon 031-711 42 87 eller mail info@claessons.com alternativt ange önskad transportör som meddelande i din beställning.
 • Hur mycket kostar frakten?

  Vi har inga fasta kostnader på frakt. Våra fraktkostnader är baserade på vikten och/eller volymen av varan och eventuella tillägg för t.ex farligt gods. Vid beställning tar vi fram ett exakt fraktpris för de produkter och transportsätt som du efterfrågat.

  Det kan vara bra att veta att ingen beställning är bindande förrän du har bekräftat genom att betala förskottsfakturan. Skulle du få en orderbekräftelse och inte vara nöjd med fraktpriset, hör av dig till oss (via telefon 031-711 42 87 eller mail order@claessons.com) så fort som möjligt så makulerar vi din order. Om du inte gör något så händer heller ingenting. Endast efter ditt godkännande genom betalning av förskottsfakturan skickar vi varorna.

 • Vad händer om jag inte hämtar ut mitt paket hos ombud?

  Från att första aviseringen skickas har du 14 dagar på att hämta ut paketet från ombud, därefter skickas paketet tillbaka till oss. Ej avhämtade paket måste vi tyvärr debitera med en returfraktavgift samt den ursprungliga fraktkostnaden.

 • Vad händer ifall jag inte är på plats när transportören levererar?

  Om du skulle missa när transportören levererar kommer godset att skickas tillbaka till närmaste terminal. Transportören kommer att göra ytterligare försök att leverera. Tyvärr behöver vi debitera kostnaden för bomkörning pga hinder vid första leveransen. Har du betalat för avisering kommer nästa utkörning ske vid överenskommelse.

 • Vad finns det för leveranssätt?

  Beroende på olika faktorer har du fem olika leveransalternativ att välja mellan.

  • Närmaste utlämningsombud.
   Hämta från närmaste utlämningsombud för DHL eller DB Schenker.

  • Hemleverans utan avisering (på egen risk!)
   Leverans direkt till din dörr, utan kvittens och avisering. Passande för de som bor på landsbygden eller i villa där stöldrisken är låg

  • Hemleverans med avisering.
   Leverans direkt till din dörr, med kvittens och avisering. Krävs att ni är hemma vid leverans någon gång mellan 08.00 -17.00.

  • Företagsleverans mottagning kl 8.00 – 17.00
   Leverans till godsmottagning som skall vara bemannad och tillgänglig hela dagen. Eventuella avvikande öppettider måste anges vid beställning. Meddela oss om informationen, t.ex lunchstängt 12-13, kan noteras permanent för ditt kundnummer.

  • Hämta från butik
   Hämta direkt från vår butik i Göteborg. Ingen fraktkostnad.
 • Vilka betalningsalternativ kan jag välja mellan?

  Hos oss har du tre olika alternativ, förskottsfaktura, faktura eller om man vill hämta från butiken kan man självklart betala i butiken.

  • Faktura
   Endast företag med godkända organisationsnummer får betala mot faktura. Vi skickar din order så fort som möjligt och vi skickar din faktura samma dag som din order lämnar vårt lager. Du har 30 dagar att betala din faktura. Efter loppet av 30 dagar skickas en påminnelse. En förseningsavgift på 50 kr tillkommer. Ange alltid enbart ditt fakturanummer, endast siffror, som meddelande vid din betalning. Faktureringsavgift på 50 kr tillkommer vid alla order understigande 500 kr vid betalning med faktura.

  • Förskottsfaktura
   För privatpersoner samt företagare som hellre vill betala på förhand. Vi skickar din order så fort vi ser att Er betalning har kommit in på vårt konto. Ange alltid enbart ditt ordernummer, endast siffror, som meddelande vid din betalning. Om du anger något annat kan vi inte identifiera din order, vilket kan medföra fördröjd leverans. Faktureringsavgift på 50 kr tillkommer vid alla order understigande 200 kr vid betalning med förskottsfaktura.

  • Betalning vid avhämtning på vårt lager
   Vi tar emot swish, kort och kontant. Har ni beställt något eller lagt något åt sidan informera oss så att vi kan hjälpa er på bästa sätt.

Byten och returer

 • Hur gör jag ifall jag ångrar mitt köp?

  Öppet köp gäller i 14 dagar, så länge din produkt är oskadad, oanvänd och/eller oöppnad. Detta gäller både vid beställning hos claessons.com och köp i butiken. Varor som är specialbeställda så som unikt blandande kulörer, kapade längder av t.ex. rep osv kan inte returneras. Returfrakt bekostas av dig som köpare.

 • Fick min order idag, men produkterna är skadade?

  Ifall din order anländer till dig defekt eller icke fungerande hör av dig till oss så hittar vi gemensamt en lösning. Om det är en transportskada som du kan se på emballaget måste du reklamera det omgående till transportören, ombudet eller utlämningsstället. Skadan skall noteras på frakthandlingen som du kvitterar samt på din kopia. Notera registreringsnummer för fordonet och chaufförens namn.